Måndag igen..

Sista skolveckan på denna termin har nu påbörjats! Nästa vecka börjar 5 veckors praktik och efter det är de jullov. Fatta vad tiden går snabbt egentligen. Det kändes som om de var igår jag började gymnasiet. 
 
Idag var det demonstration igen på migrationsverket i Solna. Vårat krav var att vi skulle få prata med någon ''högre upp i hönshuset'' för att framföra att vi vill att Laziz ska släppas ur förvaret och att hela hans familj ska få stanna. Det går väl sakta men säkert åt rätt håll skulle jag villa säga, han sitter inte i Märsta längre utan i Flen igen och det betyder att han inte ska utvisas inom kort tid. Det är även en månad idag som han har suttit i förvar. Fatta, EN MÅNAD! Det känns som igår vi fick reda på det i miniaulan. 
    Det var inte en enda som vågade sig ner för att prata med oss! Vad är de så rädda för egentligen? Polisen var redan där och alla var lugna, så ingen skulle ju ta till våld utan att åka dit. 
Sverige tycker att vi ungdomar inte engagerar oss tillräckligt och när vi väl gör det så är det ingen som lyssnar? Det är vi som är framtiden och om vi inte har några som lyssnar på oss nu, varför ska vi då orka kämpa vidare med allt annat i framtiden? 
Jag säger inte att vi kommer sluta kämpa för Laziz, för det kommer vi inte. Han ska ut, han ska få gå klart skolan, han ska få boxas igen. Det spelar ingen roll hur många fler demonstrationer vi behöver göra framöver, sålänge allting går framåt så är det värt de! 
Här kan ni läsa expressens artikel. Bilden som fotografen användt är en iphonekameras, vilket är så sjukt dåligt eftersom att hon hade med sig en systemkamera och tog säkert över 100 bilder. På den här bilden ser alla oseriösa ut och man ser inte hur många som egentligen var där. Läs artikeln här! 
 
2 bilder från dagen:
Ingen bild är tagen utav mig utan är tagen ifrån facebook sidan Låt Laziz Stanna i Sverige!
 
 
Nog skrivet om det. Nu ska jag ta och försöka sova eftersom att det blir att gå upp tidigt imorrn. Annars blir det väl och börja skriva på essän i svenskan, behöver vi hjältar? Vem anses vara en hjälte i dagens samhälle? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0